Det å starte å trene (fitcesse)
Hjem Add Om meg Kontakt

7

Det å starte å trene

.. for så å fortsette, er nok det vanskeligste av alt. Det er så lett å starte en uke med hard trening, men å fortsette de neste ukene kan være vanskelig! Jeg har tidligere startet å trene mye, for så å ikke trene på flere uker. I starten er det ofte lurt å ikke pushe seg for hard, det er lurt å starte rolig for så å øke med fler treningsøkter og pushe seg hardere.

Nå har det snart gått tre måneder siden jeg startet å trene 4-5 ganger i uken, jeg hadde aldri trodd at tiden skulle gå så fort! Jeg har kommet i det moduset hvor jeg gleder meg til å trene, og det er super digg! Tenkte å dele et par tips til hvordan dere kan få mer motivasjon til å trene, og hvordan dere kan vedlikeholde treningen.

Noe av det beste du kan gjøre for å pushe deg selv på trening, er å finne fram dine favoritt sanger og sette sammen en trenings spilleliste. Er du ikke så kreativ kan du bruke spotify sine spillelister under samlingen ''workout.''


Min favoritt er å kjøpe noe nytt fresht treningstøy! Det kan være veldig fristene, og pengene løper fort av gårde. Noen ganger er det lov med litt nytt, og du kan også bruke dette til å ha en motivasjon til progresjon. For eksempel kan du love deg selv at når du klarer noe nytt du har trent på en stund, kan du kjøpe deg en ny trenings tights eller lignende!


Kjøp deg en treningsdagbok, eller lag en ut av en vanlig skrivebok! Jeg kjøpte min i Sverige og den har gitt meg mye motivasjon til å dra ned på treningssenteret. For at jeg skal kunne ha noe å skrive ned, må jeg jo trene og jeg ønsker å fylle denne boken så fort som mulig. Det er også super smart å ha en slik bok, du kan se tilbake på hva du gjorde på trening før og sammenligne med hva du gjør nå. Finnes ikke bedre motivasjon til å holde treningen oppe enn å kunne se progresjon og å legge merke til endringer!


Er du en av de som vil bruke ulike kosttilskudd så kan du ta deg en tur innom gymgrossisten eller andre nettsider. Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg vil mer og mer motivert hver gang jeg kjøper nytt proteinpulver eller annet. Jeg bruker selv ikke så mye proteinpulver til å lage shaker, men jeg bruker det når lager hjemmelaget is, proteinbarer osv. Det jeg bruker mest er pre-workout(PWO) som er en prestasjons øker som gir deg mer energi på trening, dette tar man før man drar å trener.


Du trenger motivasjon for å kunne fortsette å trene regelmessig. Tenk på hva du ønsker å oppnå ved å trene, hvorfor trener du? Still deg selv det spørsmålet, svaret ditt er din motivasjon. Finn deg en treningspartner, pakk treningsbagen dagen før og ha det gøy på trening! Gled deg til å se/føle fremgang- det er verdens beste følelse!

Håper mine 5 tips var til hjelp, de har hvertfall hjulpet meg en del!


Jeg postet dette innlegget på min gamle blogg for noen dager siden, men ettersom dette er min nye blogg- velger jeg å dele noen tips her også!
Følg meg gjerne på instagram @fitcesse

- Celine Alexandra

#trening #fitness #motivasjon #justdoit

 • 03.04.2015 kl.00:29
  Oi helsikken.. Man skal ikke yppe seg på deg ihvertfall, haha. Trente selv i en periode, men pga mye skolearbeid og kjærestetid fant jeg ikke overskudd eller tid til trening, til tross for at typen trener 5-7 ganger i uken. Må nesten komme igang igjen nå :D takk for tips!
  03.04.2015 kl.00:38
  Ylva Nese: Hahaha! :D gjelder bare å planlegge godt slik at du finner tid! Heldigvis for meg er kjæresten min treningspartneren min så det hjelper mye :D Lykketil
  03.04.2015 kl.00:42
  Åå, det virker koselig! Men typen min trener med guttegjengen sin på ca 15stk.. Har ikke selvtillitt nok til å trene med de, pluss det er liksom guttegreien deres. Ellers hadde jeg nok være like fit som deg.. ehee, neida. Det tror jeg faktisk ikke jeg noensinne kommer til å bli. Respekt!
  03.04.2015 kl.00:46
  Så utrolig flink du er!
  03.04.2015 kl.02:55
  sv: Tusen takk ^^

  Du er flink! Er sååå lat til å begynne å trene, Jeg får liksom ikke noe motivasjon ved å trene hjemme, så jeg liker best å gå på treningsentre, men når du er student, har du ikke råd til så mye. Men om sommeren blir jeg faktisk blitt litt mer aktiv som sykling og lange turer, det elsker jeg absolutt! :D Men om vinteren... kroppen ligger seg flat :P
  03.04.2015 kl.08:35
  Det proteinpulveret smaker veldig godt blandet med melk :)
  03.05.2015 kl.23:23
  Nytt treningstøy hjelper alltid på motivasjonen ;)  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta